top of page

Clarenhof Hasselt

Historische site - herbestemming van het voormalige Clarissenklooster.

Het Clarenhof herbergt een netwerk van thematische tuinen. In de binnentuin vindt men een verdiept pad ten opzichte van de grasvlakte. Als verwijzing naar het kloosterverleden werd hier een historische kruisgang gemaakt. De focus ligt op eenvoud, rust en natuurlijke elementen. In de hedendaagse tuinen vinden we zowel strakke, formele tuinen als organisch vormgegeven wandeltuinen.

  • Langs de straatzijde een formele tuin met strakke haagstructuren.

  • Aan de zorgflats bevindt zich een wandeltuin, hedendaags afgewerkt met natuursteen en een prairietuin met vaste planten en siergrassen. Een feest voor de zintuigen dat zo zijn aansluiting vindt met het woon-zorgcentrum, dat zich hier bevindt.

  • In de subtropische schaduwtuin vinden we een langgerekte donkere, beschutte plaats met subtropisch aandoende planten zoals vingerplant (Fatsia), wintergroene magnolia (Magnolia grandiflora) en berenklauw (Acanthus mollis).

Voor de daktuinen werd gekozen voor, zowel extensieve groendaken met Sedums, als intensieve daktuinen met ingezaaide kruidachtige vegetaties. In alle tuinen komen bol- en knolgewassen veelvuldig voor.

 

Locatie :                      Hasselt centrum

Opdrachtgever :          Vestio nv

Team :                         BuroLandschap & a2o-architecten

Oppervlakte :               9000 m²

Periode :                      2014

Status :                       Gerealiseerd

bottom of page